• 15 Haziran 2021

Haberler

BÜŞÜRÜK ÇORBASI


04.06.2021 16:13

 

 

 

 

 

 

BÜŞÜRÜK ÇORBASI

Malzemeler:

400 gr. un

1.5 litre su

1 Başsoğan

Yeteri kadar sade yağ

Tuz

 

Hazırlanışı:

      Geniş bir tepsinin tabanına un serpilir. Suyu kadar tuz eklendikten sonra bu unun üzerine serpilir. Tepsi kaygan bir zeminde orta hızla çevrilir. Bu çevirme unlar nohut kadar oluncaya dek devam eder. Bir tencereye 1.5 litre tuzlu su konarak kaynatılır. Ayrı bir tavada eritilen yağda ufak ufak doğranmış soğan kavrulur. Bu soğanlar eritilen yağla beraber nohut büyüklüğündeki hamurun üzerine dökülür. Kaynatılan suyla karıştırılan bu malzeme bir taşım kaynatılır. Üzerine kuru nane eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

   

 

  • Şanlıurfa Kent Konseyi Mutfak Kültürü ve Gastronomi Çalışma Grubu’nun armağanıdır.