• 15 Haziran 2021

Haberler

MALHUTA ÇORBASI


26.04.2021 14:04

MALHUTA ÇORBASI      

MALZEMELER

-1 Su bardağı dövme veya pirinç

-6 Bardak su

-1 Yemek kaşığı kuru nane

-2 Yemek kaşığı sade yağ

-1 Su bardağı mercimek

 -  Koruk suyu

 - 5-6 diş sarımsak, tuz

HAZIRLANIŞI:

    Yıkanan mercimekler 6 bardak suyla çorba kıvamında pişirilir. Daha sonra 5-6 diş sarımsak dövülerek çorbaya eklenir. Karışıma koruk suyu ilave edilir. İyice kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı sade yağ ile bu yağda hafif kavrulan kuru nane eklenir. Bir taşırım kaynadıktan sonra çorba servise hazır hale gelir.

    Çorbanın en önemli özelliği sarımsak ve koruk ekşisinden gelir

 

‘’ Malhuta’’ ismi Arapçadaki ‘’Mahlut-mahluta sözcüğünün Urfa’daki söyleniş biçimidir. Sözcük ‘’ karışık, karıştırılmış’’ anlamındadır

   

  • Şanlıurfa Kent Konseyi Mutfak Kültürü ve Gastronomi Çalışma Grubu’nun armağanıdır.